Kun olen vanhus

 

Toivoisin, että päivillä olisi eroa.

Että, tämä päivä eroaisi huomisesta ja huominen seuraavasta.

Kun en enää itse pysty vaikuttamaan siihen, niin autako sinä.

Värität ja välität, minun kanssani, minun päivääni.

Hetki. Yhdessä. Tutustutaan samalla.

Sinäkin saat enemmän. Enemmän kuin arvaatkaan.

(Marjukka)

UKINKONTIN TARINA

 

Olen Marjukka Kotkajuuri ja perustin Ukinkontin vuonna 2014. Opiskellessani vanhuspuolen lähihoitajaksi ja toimiessani hoitajana kaipasin hoivakodin asukkaiden päiviin enemmän väriä, vaihtelua, toiminnallisuutta ja yhteistä tekemistä.Pian kuitenkin totesin, että Suomessa ei juuri ollut tarjolla valmista ikäihmisille suunniteltua helposti käyttöönotettavaa toimintamateriaalia.

Entisessä työssäni varhaiskasvatuksen puolella ja siellä toimiessani esimiehenä virikemateriaalin käyttö ja sen hankkiminen oli minulle tuttua. Päässäni alkoi pyöriä ideoita toimintakykyä ylläpitävästä ikäihmisille suunnitellusta materiaalista. Sellaisesta, joka kokoaisi asukkaita yhteen ja toisi kaivattua vaihtelua ja aktiivisuuta päivään. Lähdin työstämään suunnitelmiani eteenpäin ja etsin niille Suomesta tekijät.

Nyt näitä Ukinkontin tuotteita on yli 600 paikassa käytössä. Kaikilla tuotteilla on jokin syy ja tarkoitus miksi olen tuotteen toteuttanut. Tärkeitä asioita ovat mielen, kielen ja kehon aktivointi ja yhdessä tekeminen.  Kuntoutusta arjen keskellä!

Yksi suunnittelun lähtökohta on hoitajan / ohjaajan työn helpottaminen. Valmis materiaali rohkaisee ja motivoi pitämään yhteisiä harraste- ja virikehetkiä.

Ukinkontin portaat

UKINKONTIN HOIVA

Ukinkontti on pienimuotoisesti läsnä lähialueensa ikäihmisten arjessa. Toimin Pälkäneen ja Kangasalan omaishoitajien sekä henkilökohtaisen avun palvelusetelituottajana sekä sijaisena ikäihmisten perhehoitokodissa Luopioisissa. Kultainennoutaja Toivo kulkee sovittaessa mukanani.

Jos haluat tietää minusta, Toivosta ja Ukinkontin hoivasta enemmän ota yhteyttä puhelimella 040 – 3584202

tai sähköpostilla marjukka.ukinkontti@gmail.com

Toivo- koira Ukinkontista

UKINKONTIN TARINA- VIDEO